Οι χρήσεις του WordPress

Στην αρχή, το WordPress χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη δημιουργία blogs.

Σήμερα, το λογισμικό έχει βελτιωθεί και εμπλουτισθεί αισθητά και μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε τύπο ιστοσελίδας θέλετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε από blogs για διάφορα hobby ή lifestyle έως επαγγελματικά portfolios, εταιρικές ιστοσελίδες ή ακόμη και καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shops).

Στη συνέχεια θα δούμε ορισμένες από τις χρήσεις του WordPress πιο αναλυτικά.

Blogs
Δεδομένης της προέλευσης του WordPress στον χώρο των bloggers, οι δυνατότητές του είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε ότι αφορά τις blogging δυνατότητες.

Η δυνατότητα διάκρισης μεταξύ posts και σελίδων
Ένας καλός WYSIWYG Editor (What You See Is What You Get) για εύκολη δημιουργία δημοσιεύσεων.
Υποστήριξη κατηγοριών και tags για εύκολη και δημιουργική ταξινόμηση περιεχομένου.
Δυνατότητα προς τους επισκέπτες να σχολιάσουν το περιεχόμενό σας και επιλογές διαχείρισης των σχολίων για εσάς.
Μόλις εγκαταστήσετε το WordPress, το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να βρείτε το σωστό theme που θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τα όσα θέλετε να κάνετε με το blog σας. Υπάρχουν themes για ειδησεογραφικό περιεχόμενο, για ηλεκτρονικά περιοδικά, κ.α.
Στη συνέχεια θα χρειαστεί να προσθέσετε plugins τα οποία προσθέτουν λειτουργίες που ενδεχομένως το theme σας δεν υποστηρίζει, όπως social sharing buttons.

Επαγγελματικά Portfolios
Μπορείτε επίσης να βρείτε μια ποικιλία από themes ειδικά διαμορφωμένα για επαγγελματικά portfolios.
Η ποικιλία των themes που διέπει την πλατφόρμα καθιστά το WordPress μια εξαιρετική επιλογή για την προβολή της επιχείρησής σας και την ανάδειξη της εργασίας σας. Η δυνατότητα δημιουργίας σελίδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κεντρική σας σελίδα (Αρχική), τη σελίδα «Σχετικά με εμάς» κ.λπ. ενώ η δυνατότητα των posts μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με διάφορα plugins για τα συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες που θέλετε να προβάλλετε, είτε είναι σε εικόνα, κείμενο, ήχο ή βίντεο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα theme με ενσωματωμένη τη δυνατότητα για δημιουργία Gallery ή μπορείτε να εγκαταστήσετε πιο εξειδικευμένα plugins.

Εταιρικές Ιστοσελίδες
Μία εταιρική ιστοσελίδα έχει περισσότερες απαιτήσεις από το WordPress.
Εδώ, χάρη στις ισχυρές και ενσωματωμένες CMS λειτουργίες του, καθώς και στην open-source κοινότητα που το υποστηρίζει προσφέροντας καθημερινά νέες προτάσεις και λύσεις, το WordPress φαντάζει μια ιδανική λύση. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα εκατοντάδες themes για εταιρικές ιστοσελίδες που κυκλοφορούν εκεί έξω, και από εκεί και πέρα να το παραμετροποιήσετε ανάλογα με τα «θέλω» σας και τις ανάγκες της επιχείρησής σας.
Αρωγός στην προσπάθειά σας αυτή θα σταθούν ορισμένοι από τους καλύτερους page builders όπως ο WPBakery, o Divi Builder, ο Elementor, το Cornerstone ή ο Fusion Builder. Σε συνδυασμό με εξειδικευμένα plugins για analytics, lead capture, digital marketing και SEO, το WordPress θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα που θα προάγει την εικόνα της επιχείρησής σας και θα λειτουργεί ως ψηφιακή γειτονιά που θα σας φέρνει σε καθημερινή επαφή με τους υπάρχοντες και δυνητικούς σας πελάτες.

Ε-Shops (Σελίδες για Ηλεκτρονικό Εμπόριο)
Το WordPress είναι μία ιδιαίτερα καλή λύση για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων. Με πολύ εξειδικευμένα plugins για e-shops όπως το WooCommerce, μπορείτε να διαχειριστείτε προϊόντα, παραλλαγές προϊόντων, πληρωμές, τιμολόγηση και αποστολή παραγγελιών ενώ ταυτόχρονα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας απολαμβάνουν μία ευχάριστη εμπειρία shopping.

Το 39% των sites στο internet χρησιμοποιούν το WordPress, ακόμα χρησιμοποιείται σε περισσότερα από το 14% των 1.000.000 μεγαλύτερων ιστότοπων.

WordPress Εύκολο στη χρήση!

Μετά την παράδοση κάθε έργου που αναλαμβάνουμε, το γραφείο μας παρέχει Δωρεάν εκπαίδευση σε εσάς η στους υπαλλήλους σας μέσο (webinar) στους παρακάτω τομείς:

 • Κατανόηση της πλατφόρμας WordPress, πίνακας ελέγχου (Dashboard).
 • Προσθήκη κειμένου (Post).
 • Ανέβασμα (Upload) φωτογραφιών και προσθήκη στην σελίδα.
 • Eshop: Προσθήκη – Αφαίρεση προϊόντων και τιμών.
 • Eshop: Προσθήκη προσφορών ανά προϊόν η μεγάλου αριθμού προϊόντων.
 • Eshop: Προσθήκη ΦΠΑ και κόστος αποστολής προϊόντων.

Υπηρεσίες τις Silver Media Hellas

Σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση που θα καλύψει τις ανάγκες και τους στόχους σας σύμφωνα με τις τελευταίες τάσης στο Διαδίκτυο.

 • Κατασκευή Ιστοσελίδων.
 • Κατασκευή & Διαχείριση e-shop.
 • Digital Marketing.
 • Κοινωνικά Δίκτυα.
 • Responsive Design.
 • Graphic Design.
 • Branding
πείτε μας τι χρειάζεστε

Γράψτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και ένας από τους συνεργάτες μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

κατασκευή ιστοσελίδων - eshop - digital marketing - advanced seo

Αναβαθμίσαμε την πολιτική των cookies για μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση τους. Δείτε περισσότερα σχετικά με τους όρους χρήσης μας, την πολιτική των cookies ή την δυνατότητα απενεργοποίησής τους.