Πότε Ξεκίνησε το WordPress

Το b2/cafelog, πιο γνωστό απλά ως b2 ή cafelog, ήταν ο πρόγονος του WordPress. Το b2/cafelog εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν σε περίπου 2.000 ιστολόγια μέχρι τον Μάιο του 2003. Ήταν γραμμένο σε PHP, για χρήση με την MySQL, από τον Michel Valdrighi, ο οποίος είναι τώρα από τους προγραμματιστές που συνεισφέρουν στο WordPress. Παρότι το WordPress είναι επίσημα ο διάδοχός του, ένα ακόμα έργο, το b2evolution, είναι επίσης σε ενεργή ανάπτυξη.

Το WordPress πρωτοεμφανίστηκε το 2003 ως μια κοινή προσπάθεια του Matt Mullenweg και του Mike Little να δημιουργήσουν μια παραλλαγή (fork) του b2. Το όνομα WordPress το πρότεινε η Christine Selleck, μια φίλη του Mullenweg.

Το 2004, οι όροι της άδειας χρήσης του ανταγωνιστικού λογισμικού Movable Type άλλαξαν από την Six Apart, και πολλοί από τους χρήστες του, με αρκετή επιρροή, μετέβηκαν στο WordPress.
Μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, η Αναφορά μεριδίου αγοράς για τα Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου Ανοικτού Κώδικα του 2009 είχε συμπεράνει ότι το WordPress ήταν το δυνατότερο όνομα στα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα.

Η σημασία του WordPress 1.0
Ο Matt ανέπτυξε έναν μία νέα εκδοχή του b2 στο SourceForge, διαμορφώνοντας έτσι το αρχικό concept. Με τη βοήθεια των φίλων του, δημιούργησε μια άλλη έκδοση και πήρε το όνομα WordPress.
Αρκετές εκδόσεις αργότερα, το WordPress 1.0 κυκλοφόρησε για το ευρύ κοινό το 2004 με κωδικό όνομα «Davis», επειδή ο Matt θαύμαζε τους καλλιτέχνες της τζαζ, όπως ο Miles Davis.
Όπως και η σημερινή έκδοση της πλατφόρμας, η έκδοση εκείνη περιλάμβανε τη δυνατότητα δημιουργίας πολλών κατηγοριών για την ομαδοποίηση του περιεχομένου του ιστότοπού σας καθώς και δυνατότητα εποπτείας των σχολίων.

Η άνοδος του WordPress
Το WordPress κέρδισε μομέντουμ όταν ένας ανταγωνιστής άλλαξε την τιμολόγηση των προϊόντων του.
Οι χρήστες άρχισαν ξαφνικά να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, όπως το WordPress.
Αφού εγκατέλειψε τη δουλειά του, ο Matt ξεκίνησε τη δική του εταιρεία με διακριτικό τίτλο Automattic. Συγκέντρωσε 1,10 εκατομμύρια δολάρια σε πρώτη φάση χρηματοδότησης από πολλούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των True Ventures, Radar Partners και Polaris Ventures.

Το WordPress του σήμερα
Το WordPress είναι πλέον μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη κοινότητα προγραμματιστών, σχεδιαστών και bloggers.
Σελίδες όπως εκείνες του Snoop Dog, της Alanis Morissette, της Walt Disney Company ή ακόμη και του Facebook Newsroom, είναι φτιαγμένες στο WordPress.
Το 2017, το WordPress επανασχεδίασε την τελική εμπειρία του χρήστη με έναν νέο editor που ονομάζεται Gutenberg. Η τελευταία έκδοση, το WordPress 5.5, περιλαμβάνει ένα νέο και βελτιωμένο theme που αναδεικνύει περισσότερο τις βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας.

Το 39% των sites στο internet χρησιμοποιούν το WordPress, ακόμα χρησιμοποιείται σε περισσότερα από το 14% των 1.000.000 μεγαλύτερων ιστότοπων.

WordPress Εύκολο στη χρήση!

Μετά την παράδοση κάθε έργου που αναλαμβάνουμε, το γραφείο μας παρέχει Δωρεάν εκπαίδευση σε εσάς η στους υπαλλήλους σας μέσο (webinar) στους παρακάτω τομείς:

 • Κατανόηση της πλατφόρμας WordPress, πίνακας ελέγχου (Dashboard).
 • Προσθήκη κειμένου (Post).
 • Ανέβασμα (Upload) φωτογραφιών και προσθήκη στην σελίδα.
 • Eshop: Προσθήκη – Αφαίρεση προϊόντων και τιμών.
 • Eshop: Προσθήκη προσφορών ανά προϊόν η μεγάλου αριθμού προϊόντων.
 • Eshop: Προσθήκη ΦΠΑ και κόστος αποστολής προϊόντων.

Υπηρεσίες τις Silver Media Hellas

Σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση που θα καλύψει τις ανάγκες και τους στόχους σας σύμφωνα με τις τελευταίες τάσης στο Διαδίκτυο.

 • Κατασκευή Ιστοσελίδων.
 • Κατασκευή & Διαχείριση e-shop.
 • Digital Marketing.
 • Κοινωνικά Δίκτυα.
 • Responsive Design.
 • Graphic Design.
 • Branding
πείτε μας τι χρειάζεστε

Γράψτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και ένας από τους συνεργάτες μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

κατασκευή ιστοσελίδων - eshop - digital marketing - advanced seo

Αναβαθμίσαμε την πολιτική των cookies για μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση τους. Δείτε περισσότερα σχετικά με τους όρους χρήσης μας, την πολιτική των cookies ή την δυνατότητα απενεργοποίησής τους.